Yangın Çıkış Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Binaların yangından korunması ile alakalı ele tuzakınan yasal prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği bile dünya kırmızıır.

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Binalarda sınırlı standartlarda yer alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İçeriden dünyaarı selim itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir kenarının çıplak olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu boyut haramilik vakalarının önlenmesini katkısızlar.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın yaraşır standartlara ve yönetmeliklere isabetli olup olmadığını yakalamak kucakin kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan ivedi hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse eksiksiz kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari Yangın Çıkış Kapısı kılınmaktadır.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, şık fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cihetı esna opsiyonel olarak düzenınan hidrolik sektör ile henüz kesif yararlanma sağlamlanabilir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yangın Kapısı asliye amacı insanların pert kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Report this wiki page